Erosiefixers+ in Beersel (STEM)

Erosiefixers+

Gedurende 6 activiteiten op woensdagnamiddag van 14-16u30 in Beersel, gaan we met jongeren van 12 tot 17 jaar aan de slag om echte oplossingen te bouwen voor de erosieproblematiek op het wijndomein Kraeyenberg (Weidestraat 49).

In 2023 deden we reeds een traject waarbij we een watervertrager bouwen met natuurlijke materialen. De testen waren hoopgevend, en de evaluatie afgelopen lente ronduit spectaculair! Nu gaan we voor de grote impact: ontwerp en bouw jij mee?


We ontwerpen een watervertrager stroomopwaarts in het bos en voorzien daarbij een overloop naar een naastgelegen lagere zone. Daardoor kunnen er vele tienduizenden liters water tijdens hevige buien worden opgevangen, en zorgen ze niet meer voor felle, metersdiepe erosie in het gebied.

We ontwerpen, testen en bouwen deze oplossing, waarbij je zelf ook eigen ideeën mag aanbrengen en ontwikkelen. Gedurende 6 woensdagnamiddagen in september en oktober gaan we aan de slag:

woensdag 11, 18 en 25 september en 9, 16 en 23 oktober 2024 van 14 tot 16u30

Doe je graag mee? Schrijf je hieronder in!

We bieden deze activiteiten graag aan alle jongeren aan, en werken daarom op basis van vrije bijdragen via giften. Als richtbedrag geven we 10 euro per activiteit mee, of dus 60 euro voor het hele traject. Je kan een gift storten op rekeningnummer BE88 8936 6003 4141 op naam van De Oases vzw te Herne met als mededeling "GIFT STEM-werking".

Dit is een STEM-traject. STEM betekent "Science-Technology-Engineering-Mathematics". Jongeren komen er dus op een praktische manier in aanraking met wetenschap, techniek en technologie en wiskunde, maar ze leren ook plannen, creatief zijn, bouwen, timmeren, samenwerken, ...
Ben je graag deel van deze oplossing? 

Steun dit project!

Een STEM-traject van 6 activiteiten kost ons 300 euro per kind.

Stort je bedrag op rekeningnummer BE88 8936 6003 4141 

op naam van De Oases vzw te Herne

met als mededeling: 

"Gift STEM-werking"

EN/OF

Word sympathiserend of steunend lid van De Oases vzw 

en noteer bij je lidmaatschap 

het project 'STEM-werking' en/of projectcode 'PR24003'

TIP: Je kan ook steunen via een doorlopende betaalopdracht bij je bank. Zo schenk je maandelijks of jaarlijks een bedrag naar keuze.

Je gift(en) stellen wij ten dienste van de STEM-werking in Vlaanderen, met een afhouding van 5% voor het bekostigen van de algemene werking van de vereniging.


Blijf je graag op de hoogte van deze en andere activiteiten, projecten, plekken en thema's?

Word lid van De Oases vzw! Voor een aantal van onze activiteiten kunnen wij rekenen op financiële steun van VLAIO, het Vlaams Agentschap Innovatie en Ondernemen, via onze erkenning als STEM-academie voor buitenschoolse STEM-activiteiten.