Oaseplekken

In een oaseplek ervaar je nu al hoe een duurzame en deugddoende omgeving werkt en voelt!

Oaseplekken zijn voortdurend in beweging. Ze zijn verbonden met alles wat er in en uit gaat en bewegen mee met de mensen, de omgeving en de tijd. De drager(s) of hoeder(s) van deze plekken pikken dit op en begeleiden dit proces.

De oaseplekken kennen veel vormen en gezichten: het kunnen publieke ruimtes zijn, publiek toegankelijke plekken, maar evenzeer private eigendommen. Wat hen bindt, is de openheid naar de omgeving waarin ze zich bevinden en de voeling met de tijd waarin we leven. En natuurlijk het diepe en sterke verlangen om te zijn en van daaruit vooral te doen in de wereld van vandaag, met zicht op morgen!


Oaseplek 'Ezeltje Sterkt Je' in Hoevenen (Stabroek)

Onverwacht, achter een halfopen gebouw, deze warme plek waar jongeren en kinderen zich kunnen uitleven, beleven, leren, studeren en zichzelf ontdekken.

Christine en Geert heten je welkom!


Oaseplek 'Pluktuin Oetingen' in Oetingen (Gooik)

Langs de 'oude trambaan', omgeven door bomen: je waant je ver weg van alles en iedereen. Enkele groenten, kinderkampen, STEM in open lucht, stilte en dynamiek.

Matthias en Bert heten je welkom!


Oaseplek 'Pluktuin Herne' in Herne

Verborgen achter een grote tuin en tussen de velden, beschut door 'Brigitte' de eeuwenoude zomereik: hier groeien in stilte pure groenten, hier spelen en genieten kinderen op kamp.

Bert, Matthias en Teresa heten je welkom!


Ben je graag deel van deze oplossingen? 

Steun onze plekkenwerking!

Afzonderlijke plekken kan je steunen via de specifieke pagina van de oaseplek.

Stort je bedrag op rekeningnummer BE88 8936 6003 4141 

op naam van De Oases vzw te Herne

met als mededeling: "Gift Plekken" en/of "Gift - PL"

EN/OF

Word sympathiserend of steunend lid van De Oases vzw 

en noteer bij je lidmaatschap 'Plekken'

TIP: Je kan ook steunen via een doorlopende betaalopdracht bij je bank. Zo schenk je maandelijks of jaarlijks een bedrag naar keuze.

Je gift gebruiken we voor de ondersteuning van onze plekkenwerking (vorming voor dragers van plekken, praktische ondersteuning, netwerkopbouw, ...), met een afhouding van 5% voor het bekostigen van de algemene werking van de vereniging.


Blijf je graag op de hoogte van de activiteiten, projecten, plekken en thema's?

Word lid van De Oases vzw!