Het Groeihuis

Het Groeihuis

Het jongerenproject "Groeihuis" geeft 14-plussers ruimte, tijd en begeleiding om een eigen duurzame, verplaatsbare en circulair gebouwde tiny house te laten bouwen. Het is een STEM-traject, waarbij de 20 jongeren zelf het concept uitwerken, de materialen kiezen, aankopen doen, het budget beheren, sponsoring zoeken, de inrichting uitwerken en het beheer nadien organiseren.

Het Groeihuis wordt gebouwd in de oaseplek Pluktuin Oetingen te Gooik.

Na enkele inspirerende bezoeken (tiny house bouwer Hemiksem, Odisee hogeschool Aalst, hennep-isolatie kweker Herzele), gingen ze eind augustus 2023 echt van start met een 3-daagse. Sindsdien is er elke maand een voorbereidende werfvergadering en een volledige bouwdag. Eind 2023 is de ruwbouw bijna winddicht.

"Het Groeihuis" is een STEM-ontwikkelingstraject, gecoördineerd door VUB en Authentical bv, met diverse partners en financiële steun van VLAIO.


2e instapmoment: april 2024Het realisatiejaar 2024 start met een grote sponsoractie! Er is nood aan extra materiaal en middelen om de ambitieuze doelstellingen van de jongeren te halen, waaronder een groendak, een regenwaterfilter-en opslagsysteem, zuivering van het afvalwater, verlichting, eigen energieproductie (zonnepanelen + batterijen, en een houtkachel), ...

De sponsoring heeft 3 invalshoeken:

- Geldgiften (attest van betaling mogelijk voor bedrijven) - info die onderaan deze pagina

- Pannenkoekenbak: geniet van de heerlijke zelfbakpannenkoeken en maak mee de droom mogelijk!

- Giften in natura: neem contact op via groeihuis@steamacademie.beKom je graag eens kijken naar al die jeugdige creativiteit, innovatieve geestdrift, het enthousiasme en de professionaliteit van deze groep? Of wil nog graag aansluiten als jongere?

Wees welkom op één van de bouwdagen in Pluktuin Oetingen:

- zondag 21 januari 2024 (9-16u)

- zondag 18 februari 2024 (9-16u)

- zondag 17 maart 2024 (9-16u)

-  zondag 21 april 2024 (9-16u)

- zondag 19 mei 2024 (9-16u)

- zondag 23 juni 2024 (9-16u)

- zomer 5-daagse, van maandag 26 tot en met vrijdag 30 augustus 2024 (9-16u)Ben je graag deel van deze oplossing? 

Steun dit project!


Stort je bedrag op rekeningnummer BE88 8936 6003 4141 

op naam van De Oases vzw te Herne

met als mededeling: "Gift Groeihuis - PR23006"

EN/OF

Word sympathiserend of steunend lid van De Oases vzw 

en noteer bij je lidmaatschap 

het 'Project Groeihuis' en/of projectcode 'PR23006'

TIP: Je kan ook steunen via een doorlopende betaalopdracht bij je bank. Zo schenk je maandelijks of jaarlijks een bedrag naar keuze.

Je gift(en) stellen wij ten dienste van de jongerenproject 'Het Groeihuis', met een afhouding van 5% voor het bekostigen van de algemene werking van de vereniging.


Blijf je graag op de hoogte van deze en andere activiteiten, projecten, plekken en thema's?

Word lid van De Oases vzw!