Klimaattuin inrichten in Boutersem (STEM)

Klimaattuin inrichten van De Broeikas te Boutersem

Gedurende 6 activiteiten op vrijdag na schooltijd (16-18u30) in Boutersem, gaan we met jongeren van 12 tot 17 jaar aan de slag om de klimaattuin van De Broeikas in te richten (Klein Heidestraat 28 in Neervelp).

Er komt in elk geval een composttoilet en een tuinhuisje voor divers materiaal voor het gebruik en onderhoud van de tuin. Wij mogen mee timmeren, maar ook eigen elementen ontwerpen (duurzame verlichting op zonne-energie?...).


Gedurende 6 vrijdagen na schooltijd in september en oktober gaan we aan de slag:

vrijdag 6, 13 en 20 september, en 11, 18 en 25 oktober 2024 van 16 tot 18u30.

Doe je graag mee? Schrijf je hieronder in!

We bieden deze activiteiten graag aan alle jongeren aan, en werken daarom op basis van vrije bijdragen via giften. Als richtbedrag geven we 10 euro per activiteit mee, of dus 60 euro voor het hele traject. Je kan een gift storten op rekeningnummer BE88 8936 6003 4141 op naam van De Oases vzw te Herne met als mededeling "GIFT STEM-werking".

Dit is een STEM-traject. STEM betekent "Science-Technology-Engineering-Mathematics". Jongeren komen er dus op een praktische manier in aanraking met wetenschap, techniek en technologie en wiskunde, maar ze leren ook plannen, creatief zijn, bouwen, timmeren, samenwerken, ...
Ben je graag deel van deze oplossing? 

Steun dit project!

Een STEM-traject van 6 activiteiten kost ons 300 euro per kind.

Stort je bedrag op rekeningnummer BE88 8936 6003 4141 

op naam van De Oases vzw te Herne

met als mededeling: 

"Gift STEM-werking"

EN/OF

Word sympathiserend of steunend lid van De Oases vzw 

en noteer bij je lidmaatschap 

het project 'STEM-werking' en/of projectcode 'PR24003'

TIP: Je kan ook steunen via een doorlopende betaalopdracht bij je bank. Zo schenk je maandelijks of jaarlijks een bedrag naar keuze.

Je gift(en) stellen wij ten dienste van de STEM-werking in Vlaanderen, met een afhouding van 5% voor het bekostigen van de algemene werking van de vereniging.


Blijf je graag op de hoogte van deze en andere activiteiten, projecten, plekken en thema's?

Word lid van De Oases vzw! Voor een aantal van onze activiteiten kunnen wij rekenen op financiële steun van VLAIO, het Vlaams Agentschap Innovatie en Ondernemen, via onze erkenning als STEM-academie voor buitenschoolse STEM-activiteiten.